Papírszínház

2020. december 18. | videó
A Hétfejű Tündér | papírszínház

 

Mi a papírszínház?
A kamishibai, magyarul papírszínház, Japánból származik, ahol az 1920-as évek óta használják, és máig igen népszerű mesélési technika. Eredete azonban régebbi korokig nyúlik vissza, hiszen már a 9-10. században buddhista papok vallási tanokat tettek vele szemléletesebbé. A 19. században Magyarországon is létezett egy hasonló műfaj: a képmutogató. Ez utóbbiban egyszerre volt látható az összes kép, és a mesélő egy pálca segítségével mutatta, hol is tart éppen.



3. ALKALOM

Felolvasó: Schubert Katalin
Címe: A Hétfejű Tündér
Írta: Lázár Ervin
Illusztrálta: Grela Aleksandra
Korhatár: 5+

Történet:
A Hétfejű Tündér parabolája a szeretet hatalmáról szól. A mesebeli szegény fiú nem a világszép királykisasszony kezének megszerzéséért indul útnak, hanem hogy megszabaduljon saját, hetedhét országra szóló csúfságától. A jó szomszéd hiába próbálja megértetni hősünkkel, hogy a belső szépség kisugárzik a külső csúfságra, az áldozatos lelki átalakulásnál sokkal egyszerűbbnek és kifizetődőbbnek tűnik, hogy bűnbakot keressen a hét szólamban éneklő hétfejű szörny személyében. Az értelmetlen pusztítást csak Csodaország úrnője képes földöntúli, feltétlen szeretetével megállítani.

Iratkozzatok fel és kövessétek a Youtube csatornánkat, illetve Facebook oldalunkat, hogy mindig időben értesülhessetek az újabb videóinkról.

 

papirszinhaz plakat 2020 december

Rendezvényeink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi