Online Papírszínház

2020. november 06. | videó
A csodapalást | papírszínház

 

Mi a papírszínház?
A kamishibai, magyarul papírszínház, Japánból származik, ahol az 1920-as évek óta használják, és máig igen népszerű mesélési technika. Eredete azonban régebbi korokig nyúlik vissza, hiszen már a 9-10. században buddhista papok vallási tanokat tettek vele szemléletesebbé. A 19. században Magyarországon is létezett egy hasonló műfaj: a képmutogató. Ez utóbbiban egyszerre volt látható az összes kép, és a mesélő egy pálca segítségével mutatta, hol is tart éppen.



2. ALKALOM

Felolvasó: Schubert Katalin
Címe: A csodapalást
Írta: Thierry Chapeau
Illusztrálta: Thierry Chapeau
Fordította: Szabó T. Anna
Korhatár: 4+

Történet:
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy királyság. Egy nap Kőris herceg Borbolyától, a boszorkánytól bámulatosan szép kelmét kap ajándékba. A herceg megkoronázása után a kelméből palástot varrat magának, mit sem sejtve annak varázserejétől. A palást nemcsak az új királyt, de annak alattvalóit is csapdába ejti, és Borbolya veszi át a hatalmat. Hála a nép szeretetének és összefogásának, a gonosz boszorkány végül megbűnhődik.

Iratkozzatok fel és kövessétek a Youtube csatornánkat, illetve Facebook oldalunkat, hogy mindig időben értesülhessetek az újabb videóinkról.

 

papirszinhaz plakat csodapalast 2020

Rendezvényeink

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi