Harmath Barbara (Dr.)

harmath b

Háziorvos


Dr. Harmath Barbara vállalkozó háziorvos (2220 Vecsés Dózsa Gy. út 50). Harmath Attila üzemgazdász vállalkozó és Babarczi Vilma gyermekeként 1982. február 3-án Győrben született. Általános iskolai tanulmányait Kisbéren végezte el, majd Győrben 6 osztályos gimnáziumban érettségizett. Sikeresen felvételizett Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karára, ahol 2008-ban diplomát szerzett.

Egy évig Grazban volt egyetemi ösztöndíjas, amelynek orvosi-szakmai előnyein túl felsőfokú német nyelvvizsgát is tett. A háziorvosi szakvizsga letétele után Budapesten a VIII. kerületben, majd a XVIII. kerületi Erzsébettelepen volt helyettesítő orvos. 2012 végén vásárolta meg az elhunyt Dr. Németh Gábor Halmi telepi körzeti orvos praxisát és a Halmi telepen lett vállalkozó háziorvos. Megszerette Vecsést, a vecsési embereket, s úgy érzi, a vecsési emberek is megkedvelték őt. Ebben nagy szerepe volt Wirthné Sárosi Éva asszisztensnő helyi és rendelői tapasztalatainak is. Hosszabb távon is Vecsésen képzeli el az orvosi pályáját, jóllehet a párjával, Horváth László mentőssel Ferencvárosban laknak. Szabad idejében szívesen olvas, a párjával együtt utaznak és kirándulnak. Szereti az erdő csendjét, amit már gyermekkorában a Bakonyban megkedvelt. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi