Honti Ferenc

kikicsodaprof2

Építészmérnök

(2220 Vecsés Vörösmarty u. 9). Székesfehérvárott született 1903. június 9-én és Vecsésen hunyt el 1945-ben.

1926-ban végezte el a József Királyi Műegyetemet és szerzett építészmérnöki diplomát. 1926-1928 között a székesfehérvári mérnöki hivatalban dolgozott. Onnan pályázta meg a Vecsés községi mérnöki állást, melyet elnyert. 1928-tól élt és dolgozott községünkben, 1945-ben bekövetkezett haláláig.

Az ő nevéhez fűződik a Halmi-telepi és egyéb parcellázások tervezése, a mérnöki felmérések kivitelezése, de az egész községre kiterjedő építésrendészeti-igazgatás, rendezési tervek előkészítése, végrehajtása, ellenőrzése, az építési engedélyek kiadása is. Egy ideig a háború előtt az Önkéntes Tűzoltóegylet parancsnoka és a felsőtelepi római katolikus egyháztanács tagja volt. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi