Keresztes Attila

kikicsodaprof2

Kardvívó bajnok

(2220 Vecsés Fő u. 47). Budapesten született 1928-ban. Keresztes Albert vecsési főjegyző fiaként innen járt Pestre tanulni és sportolni. A Budapesti Lokomotív, majd a Budapesti Vörös Lobogó sportegyesület tagja volt.

Rövid magyarországi pályafutása alatt nagyszerű eredményeket ért el. Az 1954. évi budapesti főiskolai világbajnokságon kard egyéniben arany, csapatban ezüstérmes volt. 1955-be a római világbajnokságon a kardcsapattal aranyérmes, egyéniben az ötödik helyezést érte el. Az 1956-os melbournei olimpián aranyérmes lett a kardcsapattal. A melbournei olimpiáról nem tért haza, az USA-ban telepedett le. Ott is az amerikai válogatott tagja lett, és sikeresen szerepelt.

Visszavonulása után az amerikai válogatott, majd más együttesek edzője lett. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi