Kiss István (ifj.)

ifj.Kiss István

Színművész

(2220 Vecsés Bartók Béla utca 2.) Vecsésen született 1945. december 25-én és Kaposvárott hunyt el 1979. október 30-án.

Fiatal korlátok a Jókai Kultúrcsoport tevékenységében, ahol édesapja, id. Kiss István szerető gondoskodása és éleslátása terelte színház felé. Ő lett a harmadik fiatal, egy Jókai csoportból egy Színművészeti Főiskolára. Már ekkor kitűnően és sikerrel alakította Örsi Ferenc: Princ a katona a Tv-filmjében Szirom szerepét.

A főiskola bemutatja a Kaposvári Csiky Gergely Színház tagja lett. 1969. november 21.-én mutatkozott legyen Knott: Várj a sötét lesz. Ezután sorra játszotta a színházban előadásra kerülő művek főbb szerepeit.

Rendszeresen láthattuk a tévében, filmekben, színdarabokban, tv-játékokban pl. Az Őrjárat az égen a négyrészes sorozatban, a Patika a színdarabban, Madách: Az ember tragédiá, és még több szerepben van. Fiatalon, tragikus játék között hunyt el.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizedre átméretezett, és ez ez az esztendő, a becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkás Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi