Kiss Kálmán

kikicsodaprof2

Árvaszéki képviselő

(2220 Vecsés Fő u 19). Vecsésen született 1897-ben és itt is hunyt el 1933- március 31-én. Édesapja Kiss Lajos, volt községi főjegyző.

1931. március 31-én a Károly utcában, Bodnár Endre patikusnál tartózkodott egy baráti társaságban, amikor a csendőrök a segítségüket kérték a szemközti postabetörők elfogásához. Ő egy vívókarddal hadakozva bement a postahivatalba. Mikor a holdvilág fényénél alakja az ajtóban feltűnt, a postarabló szíven lőtte és meghalt. Kevés vigasz volt a szülőknek, hogy később a csendőr is lelőtte a postarablót.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi