Kovács Júlia (Papp Zoltánné)

kikicsodaprof2

Újságíró

(2220 Vecsés Bem u. 8.) Albertirsán született 1934. július 24-én. Az elemi iskolát az Andrássy telepi, a leánypolgárit a felsőtelepi Miasszonyunk rendi iskolában végezte.

A Rózsák terén az óvónőképzőben szerzett diplomát. Ezután a Magyar Rádió riportere, szerkesztője volt húsz évig. E minőségében bejárta és megismerte az egész országot. Innen a Népszava szerkesztőségébe került újságírónak, ahonnan főmunkatársként ment nyugdíjba. Ezután rádiókritikákat írt a Magyar Fórumnak, interjúkat, riportokat, könyv- és színházi kritikákat, jegyzeteket a Heti Nemzeti Újságnak.

Állandó munkatársa volt a Magyar Írókamara folyóiratának, a Lyukas Órának.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi