Kovácsné d’Elhougne Ilona

kovacsne delhougne

Óvodavezető

Kolhász Ilona és d’Elhougne Győző gyermekeként 1974. augusztus 8-án született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait a 2. sz. Martinovics Ignác Általános Iskolában Vecsésen, 1988-ban fejezte be, majd 1992-ben Nagykőrösön az Arany János Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában érettségizett és óvónői végzettséget szerzett. 1997-ben óvodapedagógusként, 1999-ben szakvizsgázott vezető óvodapedagógusként végzett a Budapesti Tanítóképző Főiskolán.

2011-ben Egerben tanügy-igazgatási szakértőként diplomázott és újabb szakvizsgát tett, majd Vácott megszerezte a német nemzetiségi óvodapedagógus végzettséget is. A Kisfaludy utcai Óvodában 1992-ben óvodapedagógusként kezdett dolgozni, ahol 2008. augusztus 1-től az intézmény vezetőjévé nevezték ki.

2011. szeptember 1-től a gyermekintézmény neve a szülők és a nevelők közös egyetértésével Mosolyország Óvoda – Lachenland Kindergarten-re változott. A nevelőtestülettel együtt kiemelt figyelmet fordítanak az óvodában a játékra, a mozgásra, a játékos képességfejlesztésre, a német nemzetiségi nevelésre, hagyományápolásra és arra, hogy a szülőkkel és a gyermekekkel kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatot alakítsanak ki.

Ő az alapítója és elnöke az óvoda ’A Vecsési Gyermekekért Alapítványának’ Férjével, Kovács Balázs cukrászmesterrel három gyermeket nevelnek: Bognár Bálintot (2000) Kovács Noémit (2004) és Kovács Bernadettet (2004). Mindhárom gyermekük tanuló, és kiváló sportoló a judo sportágban.

Szabadidejében a családdal kirándul, szívesen olvas, zenét hallgat, szakmai feladatokat, programokat tervez, dokumentál az óvoda honlapján. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi