Krausz István

kikicsodaprof2

Labdarúgó

(2220 Vecsés Árpád u. 29). Vecsésen született 1940. november 22-én. A helyi sportegyesületben nevelkedett. Már 17 évesen a Pest megyei felnőtt válogatott csapat tagja volt. Katona ideje alatt a Szegedi Dózsa majd a SZEAC csapatában játszott. 1961-től a BVSC játékosa és éveken át erőssége az NB I/B-s gárdának.

1967-ben tért vissza Vecsésre. Tagja volt a Pest megyei bajnokságot és NB III-at nyert együttesnek, kapitánya az NBII-es csapatnak. Kitűnő, sportszerű labdarúgó volt, aki pályája végén teljesen visszavonult a sporttevékenységektől.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi