Lakai Istvánné

lakai istvanne

Tanár, iskolaigazgató

Pintér József elektroműszerész és Szentpétery Julianna óvónő gyermekeként  született 1952. július 16-án Vecsésen. Általános iskolai tanulmányait Vecsésen végezte, majd Budapesten a László Gimnázium orosz, latin tagozatán érettségizett.

1974-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán matematika, fizika szakos tanári diplomát szerzett. 2004-ben elvégezte a BME, közoktatás-vezető szakát. 1974-től Vecsésen dolgozik, a 2. sz., későbbi nevén a Gróf Andrássy Gyula Általános Iskolában, ahol matematika-fizika szakos tanár, matematika munkaközösség vezető, osztályfőnök, majd 1987-től igazgató helyettes. 1999-től mb. igazgató, s 2000-től a 2011. évi nyugdíjazásáig igazgató. Elődjével, Szokolay Zoltán igazgatóval együtt meghatározó szerepe volt abban, hogy 1998-tól 2 idegen nyelvet: angolt és németet oktatnak az Erzsébet téri oktatási intézményben, majd abban is, hogy az 1999-től általa irányított tantestület 2008-tól bevezette a sport tagozatot az iskolában.

A tanulók a helyi és diáksport rendezvényeken nagy létszámmal vesznek részt, eredményesek atlétikában, labdajátékokban. Munkája elismerése, hogy több tanítványa tanár lett, sőt tudós is akad közöttük. 1999-ben az ő időszakában hozták létre az iskola szaktanárai a színjátszó csoportot, majd 2006 óta működik a Kincskereső Kisszínpad, és az alsó tagozatos diákok Színe-Java Színjátszó Csoportja. Ezek a városi és az iskolai rendezvényeken lépnek fel.

2003-ban hagyományteremtő céllal létrehozták az iskola névadójáról elnevezett Andrássy Napok rendezvénysorozatot.

Megkapta az Oktatási Minisztérium Dicséretét, 1996-ban Vecsés Város Oktatásáért díjat, és a huzamos időn át kifejtett tanítói munka elismeréseként a Vecsés Város címerével díszített aranygyűrűt.

Lakai Istvánnal kötött házasságából két fia született: István (1977, vállalkozó), Zoltán (1979, elektroműszerész), és van egy unokája is: Bánk. A Pedagógus Szakszervezet tagja.

Szabadidejében szívesen olvas, zenét hallgat vagy színházba jár, és az unokájával foglalkozik.  

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi