Madari Gyula

kikicsodaprof2

Magasépítési üzemmérnök


(2220 Vecsés Fő u. 216.) Pusztaszeren született 1944. április 5-én. Kiskunfélegyházán érettségizett.

1962-1965 között Egerben volt teológus. 1969-ben Budapesten magasépítési üzemmérnöki diplomát, 1970-ben idegenvezetői oklevelet szerzett. Öt évig építésvezető volt, többek között a vecsési lakótelep építésénél. Ezután tíz évig a Monori Járási Hivatal építési osztályának vezetőjeként tevékenykedett.

Részt vett a Petőfi téri iskola, a szakrendelő és a Martinovics téri iskola tervezésében és megépítésében. Mint magántervező, sok épület építése fűződik nevéhez. Tanított a vecsési gimnáziumban, és tulajdonosa a MAKROVILÁG utazási irodának.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi