Magó László

mago laszlo

Geodéta


Vecsésen született 1946. december 20-án. Az általános iskolai tanulmányait Vecsésen végezte, majd a gimnáziumi érettségi után elektromechanikai műszerész szakmában tett eredményes vizsgát.

Mindig vonzódott a kulturális munkához, ezért közművelődési előadói tanfolyamra iratkozott be, amelyet sikeresen elvégzett. 1965 – 1972 között az Irodagéptechnikai Vállalatnál dolgozott műszerészként, majd 1972 – 1978 között Vecsésen a József Attila Művelődési Ház művészeti vezetője, majd igazgatója lett. Ezután került a Ferihegy TSZ-hez, ahol 1978 – 1981 között kultúrpropagandistaként és reklámszakemberként tevékenykedett. Ezután lett a Földgázszállító Zrt. diszpécsere, ahonnan geodétaként 2012-ben ment nyugdíjba.

Diák korától részt vett a Jókai Színjátszó Klub munkájában, majd a klub vezetője lett. Ő vezette egy ideig Vecsésen az Ifjúsági Klubot, a Fiatal házasok Klubját és a Vecsési Sportbarátok Társaságát is. Alapító tagja volt a Honismereti Körnek és jelenleg is kuratóriumi elnöke a Róder Imre Alapítványnak. Három éven át volt a Vecsés TV szerkesztő riportere.

Megkapta a Kiváló Kulturális Munka miniszteri kitüntetést, a Vecsés Kultúrájáért emlékplakettet és Vecsés Város Dicsérő oklevelét. A Földgázszállító Zrt-nél végzett munkájáért a Kiemelkedő Munka Ezüst fokozata elismerésben részesült.

Felesége Leé Magdolna önkormányzati ügyintéző, korábban gyermekkönyvtáros. Gyermekük, Edina marketingmenedzser.

Szabadidejében szívesen túrázik, kerékpározik és szenvedélyes horgász.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi