Mordavszky Károly

kikicsodaprof2

Légiközlekedés-biztonsági szakértő

Mordavszky Károly repülőgép gépészmérnök, légiközlekedés-biztonsági szakértő a CityLine Hungary Kft. (2220 Vecsés, Dózsa Gy. u. 86.) minőségügyi és biztonsági vezetője. 1983-ban a Kijevben szerezte diplomáját.

A merev szárnyú repülőgépek tervezésének, üzemeltetésének, karbantartásának a szakértője. 1992-ig a MALÉV-nél alkalmazták. 1992-97 között az Aeroplex of Central Europe - repülőgépsárkány-szerkezet javító műhelyének művezetője, a sárkányszerkezetek javításának felkészült szakembere.

Az angol, orosz nyelven beszélő szakember 1997-től a MALÉV mérnöki szolgálatában csoportvezetőként a különböző repülőgép típusokra vonatkozó karbantartási programok elkészítéséért és összehangolásáért felelt, majd az Egyiptom részére készített TU 204-es orosz gépek átvételében vett részt Uljanovszkban. 1998-2004 között főmérnök, a MALÉV komplex mérnöki szolgálat vezetője. 2005-ben a Magyar Légügyi Hatóság műszaki felügyelője, majd a Gulf Air műszaki képviselője. 2006-ban egy időre ismét a Légügyi Hatóság műszaki felügyelője és 2006 őszétől a CityLine Hungary Kft. karbantartási igazgatója. 2007 óta a CityLine Hungary Kft. légiközlekedési, minőségügyi és biztonsági vezetője.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi