B. Nagy László

kikicsodaprof2

Labdarúgó, edző


Püspökladányban született 1922. július 25-én.

Fiatalon kibontakozott labdarúgó tehetsége. 1934-1940-ig a Püspökladány megyei I. o. csapatában, 1940-1947-ig a Debrecen VSC NBII és NBI-es, 1947-1952-ig a Budapesti VSC NBII-es, majd a Kőbányai Törekvés NBII csapatában játszott. 1953-1969 között a vecsési labdarúgó csapat játékos-edzője, majd edzője lett. Rendkívüli játékintelligencia, kitűnő technikai képzettség és nagyszerű rúgótechnika jellemezte játékát, amit igyekezett a vecsési fiataloknak átadni. Működése alatt a csapat legszebb fénykorát élte. A járási bajnokság, a megyei és az NB III-as bajnokságok megnyerésével bekerültek az NBII-be. Közben megnyerték a Szabad Föld Kupát is.

Mindvégig a MÁV-nál dolgozott, onnan is ment nyugdíjba, de még sokáig oktatott egy közlekedésgépészeti szakközépiskolában.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi