Nagy István

kikicsodaprof2

Pedagógus, az MSZMP titkára

Nagy István pedagógus, az MSZMP nagyközségi titkára Szücsiben született 1926. április 5-én.

A Nagykőrösi Tanítóképző Intézetben szerzett tanítói oklevelet. A Szegedi Tanárképző Főiskolán 1971-ben kapott matematika-fizika tanári oklevelet. 1975-ben az MSZMP pártfőiskoláját végezte el. 1948-1965 között Dánszentmiklóson volt tanító, majd általános iskolaigazgató.

1964-ben költöztek Vecsésre. Fél évig Üllőn tanított és 1965-től a nyugdíjazásáig az MSZMP nagyközségi pártbizottságának titkára volt. 20 éven át irányította Vecsés politikai, társadalmi, gazdasági, és kulturális életét és érvényesítette az ideológiai ukázokat, ami sok feszültség forrása volt. Mint minden vezető káder, ő is megkapta a Munka Érdemrend arany és ezüst fokozatát, valamint a Vecsésért Emlékplakettet.

Felesége, Fazekas Mária 1967. szeptember 1-től a Halmi Telepi Általános Iskola első igazgatója volt.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi