Kortye Vilmos (ifj.)

kortye vilmos ifj

A William's Televízió munkatársa

Ifj. Kortye Vilmos a Williams Televízió és Rádió (2220 Vecsés, Telepi út 83.) operatőr, vágó és műsorvezető munkatársa. 1981. május 30-án született Budapesten, id. Kortye Vilmos és Pfundt Katalin első gyermekeként. A családi legendárium szerint apai ágon rokona II. Rákóczi Ferenc fejedelem kuruc hadnagyának, Sőtér Ferencnek, és Laczkovich Jánosnak (1754-1795) Pest megye jakobinus alispánjának.

Általános és középiskolai tanulmányait Vecsésen, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban végezte, miközben a vecsési cserkészcsapatnak is aktív tagja volt. 2000-ben az Oktopus Multimédia Intézetben hangtechnikusi szakmát szerzett.

2000-től kezdve a családi vállalkozásban, a 2001-ben alapított William's Televíziónál dolgozik mint operatőr, vágó és műsorvezető. 2007-től a televízió 35 településen sugározza műsorait, a nap 24 órájában. Vilmos 2012-ben elindította a William's Televízió online rádiós csatornáját, amely 24 órás képújság adás alatt hallható.

A William's Televízió mellett 2000-2003-ig a Pannon Rádióban technikusként, műsorvezetőként, majd 2010-2012-ig a Best of Rock FM rádióban szintén technikusként és műsorvezetőként dolgozott.

Az először 2005-ben megrendezésre kerülő Vecsés szépe szépségverseny megálmodója és egyik főszervezője.

2005-től a mai napig számos reklámfilm és rádióreklám hangja, emellett rádióspotok készítésével is foglalkozik.

2005 óta saját vállalkozásba is kezdett, mint esküvői videós. 

Tagja a Vecsés Települési Polgárőr Egyesületnek, illetve a Vecsés Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának.

2016-ban megkapta a Pest Megyei Polgárőr Szövetség 2016-os év Sajtó-díját

Családjával együtt rendszeresen részt vesz helyi eseményeken, rendezvényeken. Szívügyük a kultúra ápolása, a város fejlődése. Támogatta többek közt a Jókai Szabadtéri Színpad felújítását is. Édesapja ötletgazdája és zeneszerzője 2011-ben, Vecsés újratelepítésének 225. évfordulójára írt Fal nem épül ember nélkül című, nagysikerű rockoperának. Ennek megvalósításában és dokumentálásában is nagy szerepe volt. 

Egy testvére van, Katalin (1984), aki szintén a családi vállalkozásban tevékenykedik.

Szabadidejében folyamatosan fejleszti magát szakmai téren, szeret kirándulni és sok időt tölt a családjával.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi