Pauchly Géza (Dr.)

kikicsodaprof2

Körzeti orvos

Debrecenben született 1931. szeptember 5-én. Apja híres debreceni orvosprofesszor volt, és ő is a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett 1956-ban. Tüdőgyógyász szakképesítése is volt.

1964-1973-ig dr. Trebits Rudolf körzetében lett körzeti orvos. Sok esetben azonban érthetetlenül viselkedett. Többen a drogra gyanakodtak, de bizonyítani nem lehetett. Mikor a körzet betegei 1973-ban erősen tiltakoztak ellene, Hevesre távozott, ahol néhány év múlva a feleségével együtt tragikus hirtelenséggel elhunyt. Felesége Anday Zsuzsanna operaénekesnő volt, a debreceni operatársulat tagja, aki a házasság után a családjának élt, és orvos-írnokként a férje mellett dolgozott.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi