Pete Jánosné (Tasi Magdolna)

pete janosne

Óvodavezető


Gombán született 1955. március 31-én. Édesapja szíjgyártó, édesanyja boltvezető volt. Egy testvére van, aki a gombai általános iskola igazgatójaként ment nyugdíjba.

Gombán végezte az általános iskolát, majd 1974-ben Monoron a József Attila Ginázium és Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. Többször nyert gépírói versenyt, és az országos II. helyezéssel, kijutott Bulgáriába a nemzetközi versenyre. Az óvodapedagógusi diplomát 1979-ben Kecskeméten szerezte, majd 1999-ben az ELTE-n az óvodavezetői szakot is elvégezte. Gombán a Fáy András TSZ-ben pénzügyi előadó volt, majd a helyi napköziotthonos óvodában dolgozott, ahol a diploma megszerzése után óvónő, és később tagóvoda vezető. Ezután Monoron a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában gyorsírás és gépírás szakoktatóként, majd Monoron a Kossuth Óvodában óvónőként tevékenykedett.

2002. szeptember 1-től a Vecsési Református Óvoda, majd a 2010. évi névadás után a vecsési Czövek Olivér Református Óvoda köztiszteletben álló vezetője. Már a Vecsésre kerülése előtt ő alakította ki az intézmény működéséhez szükséges szervezeti, minőségbiztosítási és egyéb rendszereket, dokumentumokat és terjesztette a presbitérium elé.

1975-ben ment férjhez, férje a MALÉV dolgozója volt, 10 éve leszázalékolt. Három felnőtt gyermekünk van, és négy unokájuk.

Az óvoda bibliai mottóját tekinti nevelési alapnak: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Péld.22;6). Ezt a nevelési célt a következő Ige szerint tudja megvalósítani: „Csak légy igen erős és bátor, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked! Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz!” (Józs: 1;7) 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi