Saska Istvánné

saska istvanne

Egészségügyi asszisztens

Szabó Margit adminisztrátor és Medgyes Ferenc gépésztechnikus gyermekeként 1950. szeptember 12-én, Budapesten született.

Általános iskolai tanulmányait a Martinovics Ignác Általános Iskolában Vecsésen végezte el, majd 1970-ben a Semmelweis Ignác Egészségügyi Szakközépiskolában Budapesten érettségizett. 2000-ben OKJ rendszerű ápoló szakmai végzettséget szerzett. 1969-től 1988-ig Vecsésen körzeti nővérként dolgozott, majd 1988-2006 között a BM Központi Kórházában asszisztens és vezető asszisztens volt.

2011 óta a Szent István Kórház általános asszisztense. 1998 óta megszakítás nélkül önkormányzati képviselő, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, az oktatási és a környezetvédelmi bizottságok tagja.

Életének és munkásságának az alapgondolata: segíteni mindig, minden körülmények között. Éppen ezért a szabadidős tevékenysége és az érdeklődési területe is az ápolónői és az önkormányzati képviselői alapelvekre épül, vagyis rangra, korra való tekintet nélkül segíteni a választási körzetben élő embereken, és segíteni a betegeknek, az önhibájukon kívüli okok miatt hátrányos helyzetbe került nehézsorsú embereknek, munkanélkülieknek, özvegyeknek, magányosoknak, árváknak.

Saska István asztalossal kötött házasságából két gyermeke született: Zita (irodavezető) és István (asztalos). 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi