Sáros László

kikicsodaprof2

Építészmérnök

Jászberényben született 1947. július 2-án. Alap és középfokú tanulmányait szülővárosában végezte. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1971-ben vehette át diplomáját. Két évig még az egyetem alkalmazásában maradt, majd a Szövetkezeti Tervező Irodához ment, ahol számtalan, sokrétű feladat ellátásával bízták meg. Sok állami, közösségi, önkormányzati és magánépület tervezése fűződik a nevéhez Vecsésen is.

1989-ben az egri Hotel Floráért SZOT- díjat kapott. Később a KÖR Építész Stúdió Kft. ügyvezetője lett, végül megalapította a SÁROS és Társa Építészirodát. Tervezés mellett, vendégelőadóként a Képző és Iparművészeti Gimnáziumban az építészet alapelemeit tanította.  Munkája mellett aktívan fotózik. Több kiállítás résztvevője és számos könyvet írt. 1991-től Vecsés főépítészeként tevékenykedett, és 1992 óta a Kós Károly Alapítvány kuratóriumának vezetője volt.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi