Szilágyi István

szilagyi istvan

Iskolaigazgató

1972. augusztus 7-én, Budapesten született. Általános iskolai tanulmányait Vecsésen, az akkori 2. számú Általános Iskolában végezte. Az érettségit Barcson az erdészeti szakközépiskolában szerezte meg, majd sorkatonai szolgálatot teljesített Felsőpakonyon. A katonaság után a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán biológia tanári diplomát szerzett.

Kőbányán a Magyar Gyula Kertészeti Szakközép- és Szakiskolában kezdte a tanári pályáját, ahol hét évig biológiát tanított. Az ott töltött évek alatt egy fejlesztési programmal került kapcsolatba, amelynek során számos új, gyermekközpontú pedagógiai irányzattal és módszerrel ismerkedett meg. A pedagógiai folyamatok korszerű értelmezése az elhivatottságává vált és ez a szemlélet ma is meghatározza a munkáját. Ebből a témakörből merítve írta meg a szakdolgozatát a Budapesti Műszaki Egyetemen, ahol közoktatás-vezetői szakvizsgát tett.

2011-ben megnyerte a Gróf Andrássy Gyula Általános Iskola igazgatói posztjára kiírt pályázatot és szeptembertől az iskola igazgatójává nevezték ki.

Sipos Rita gyermek-gyógytornász élettársával két fiúról gondoskodnak: Mátyás (2006) és Csanád (2008). A hétvégéket és a szüneteket a családjával tölti, együtt kirándulnak, kerékpároznak. A fennmaradó szabad idejét  a házuk építtésére fordítja, szívesen gitározik, olvas, motorkerékpárt szerel és kertészkedik. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi