Tófalvi Mónika

tofalvi monika

A Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Tófalvi Mónika biológusmérnök, a vecsési Német Nemzetiségi Önkormányzat - Donauschwäbische Selbstverwaltung Wetschesch elnöke. Tófalvi András Antal és Lévai Erzsébet gyermekeként 1972. március 27-én, Budapesten született. Általános iskolai tanulmányait Vecsésen az 1. számú Általános Iskolában végezte és 1990-ben a Leövey Klára Gimnáziumban érettségizett. 1996-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán biológusmérnök diplomát, majd 1998-ban orvosbiológiai mérnök diplomát szerzett.

1996-98 között a Phylaxia Pharma Rt.-nél a minőségellenőrzési laboratóriumban mikrobiológiai vizsgálatokat végzett. 1998-2000 között az Országos Onkológiai Intézet Központi Laboratóriumának radiokémiai részlegében izotópos hormon és hormonreceptor vizsgálatokkal foglalkozott. 2001-2005 között a Pronuk Diagnosztika Kft.-nél dolgozott, a diagnosztikai laboratóriumban kémiai vizsgálatokat, valamint enzimatikus tumormarker vizsgálatokat végzett. 2006-2010-között a Prodia Diagnosztikai Zrt. diagnosztikai szaktanácsadója, majd 2010 óta a Sysmex Hungária Kft. kereskedője és diagnosztikai tanácsadója.

2002 óta a vecsési Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja, 2004-től elnöke. A 2006-os önkormányzati választások eredményeként a német nemzetiségi önkormányzat összetételében nőtt a fiatalok aránya, ami jó hatással volt a szervezet működésére. A német önkormányzat fontosnak tartja a német nyelvoktatás színvonalának emelését, a honismeret, a nemzetiségi kultúra és hagyományok ápolását, megőrzését (pl. a télbúcsúztató, „Rétesevés”, vagy a húsvéti tojásfutás, a helyi nemzetiség tragikus elhurcolására, kitelepítésére emlékezés). A települési önkormányzattal közösen társszervezője az immár nemzetközivé terebélyesedett Vecsési Káposztafesztnek. Tagja a Kulturverein - Vecsés egyesületnek.

Férje Hidvégi Zoltán, aki mechanikai műszerész, hangszerész és amatőr zenész. Két gyermeket nevelnek: Bettina (2007) és Melinda (2007). Szabadidejében szívesen olvas, zenét hallgat, színházba jár, illetve a családjával kirándul. 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi