Rainer Micsinyei László

rainermicsinyei

Zeneiskola vezető

Rainer Micsinyei László zeneiskola vezető, harsonaszakos tanár 1959. július 4-én született Budapesten. Kőbányán nevelkedett, s ott végezte általános iskolai tanulmányait is, ahol előbb hegedülni tanult, majd  harsonázni. Eredményes zenei alapfokú tanulmányai után 1973-ban felvették a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. 1977-ben sikeresen felvételizett a Zeneakadémiára, ahol 1982-ben diplomázott. 1979 és 1985 között Budapesten a XVII. kerületi Általános Zeneiskola rézfúvós szaktanára volt.  1983 és 2009 között a Magyar Állami Operaház Zenekarának tagja volt. 2010-ben a Németországba távozó Fenyvesi Antaltól átvette a mély-rézfúvós tanszakot a Vecsési Alapfokú Művészetoktatási Intézményben (2220 Vecsés Erzsébet tér 1.)  2012-ben kezdte meg a tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) közoktatás-vezetői szakán, ahol 2014-ben sikeresen megvédte a diplomáját. 2014-ben Czövek István, a Vecsési Zeneiskola akkori intézményvezetője Hollandiába költözött. A zeneiskola új vezetője Rainer Micsinyei László harsonaszakos zenetanár lett. Jó munkakapcsolatot épített ki a zeneiskola tantestületének tanáraival, az iskola tanulóinak szüleivel, Vecsés város vezetőivel. A zeneiskola tanárai és diákjai rendszeres hangversenyeket tartanak a Bálint Ágnes Kulturális Központban, illetve a JAM-házban. 2016-ban mentorpedagógusként szakvizsgázott ugyancsak a BME-n. Aktív fúvószenészként és zenetanárként, a zeneiskola vezetőjeként a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület vezetőjével, ifj. Fazekas Józseffel is rendszeres munkakapcsolatot és jó szakmai együttműködést alakított ki. Kutatni kezdte a vecsési zenei élet múltját, városunk gazdag zenei kultúrájának emlékeit. Ez motiválta abban, hogy a Vecsési Tájékoztató 2018. novemberi és decemberi számaiban cikksorozatot írt Karai (Kauremszki) Mátyás neves vecsési zenekarvezetőről, karnagyról, s felvetette azt is, hogy a Vecsési Zenei Alapfokú Művészeti Iskola névadójának a helyi zeneoktatásban meghatározó szerepet játszó Karai Mátyást (Moci bácsit) válasszák. Nős, leányai 28 illetve 14 évesek. Családjával Dunaharasztiban lakik.
Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ; igazgató@vecsesi-zeneiskola.hu.

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi