Skribek Zoltán

skribek zoltan

A FIDESZ helyi csoportjának elnöke

1968-ban Budapesten született és 2009-ben Budapesten hunyt el. Skribek Pál és Szlahó Mária első gyermeke, aki születésétől a haláláig Vecsésen élt.

Általános iskolai tanulmányait a 3. sz. Általános Iskolában végezte, majd a Latinca Sándor Szakközépiskolában érettségizett. Családi vállalkozás tagjaként hamar bekapcsolódott a termelőmunkába és családi indíttatásként a közéletbe is. A Vecsési Barátok Köre egyesület egyik alapító tagja, az egyesület által kiadott Egy-S-Más havilap főszerkesztője volt.

1991-től 2009 tavaszáig a helyi FIDESZ csoport elnökévé választották. A FIDESZ az ő vezetésével és irányításával ért el Vecsésen kiemelkedő eredményeket és lett a város életének alakító tényezője. Négy választási cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő, és 1994-1998 között a Településfejlesztési Bizottság, 1998-2009-ig a Gazdasági Bizottság elnöke. Nevéhez fűződik Vecsésen a szilárd burkolatú utakat eredményező útprogram beindítása, a MARKET Centrál üzletközpont kialakítása, a Vecsés Tájékoztatásáét Közalapítvány elnökeként a helyi televíziózás beindítása, támogatása. Nagy áttekintése volt a város gazdasági helyzetéről, és fáradságot nem ismerő munkával alapozta meg nemcsak a jelen terveit, hanem a jövő biztonságát is.

Az új művelődési központ pályázatát még az Ő idejében adták be, amelynek sikere eredményeként 2013. május 24-én Kövér László az országgyűlés elnöke átadta a Bálint Ágnes Kulturális Központot. Részletekre menően ismerte az oktatás, a kultúra, a sport, a civil társadalom kérdéseit, felkészültségét politikai ellenfelei is elismerték. 2006-tól haláláig a Pest Megyei Önkormányzat Gazdasági Bizottságának külsős tagja volt.

1989-ben kötött házasságot Komár Ágnessel, és három gyermekük született: Zsófia (1990.), Norbert (1992.) és Réka Kata (1998.) 

(2220 Vecsés Mária u.) 1911. július 25-én született Budapesten és Vecsésen hunyt el 2001. szeptember 11-én. Híres pedagógus családból származott. Édesapja Kiss Márton tanító és édesanyja Csorba Ida tanítónő, aki Táncsics Mihály unokája volt. Gyermekkorától Vecsésen élt és ő is tanító lett. A Falusi Általános Iskolában öt évtizeden át tanított, és gyermekek ezreit nevelte tisztességre, becsületre, hazaszeretetre. Áldozatos munkáját Vecsés Nagyközség Önkormányzata 1994-ben Vecsés Díszpolgára cím adományozásával ismerte el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!



catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi